Van maandag 19 februari t/m maandag 11 maart 2024 heeft u de kans om een levensgrote replica van de Lijkwade van Turijn vergezeld door een expositie van archeologische vondsten, artefacten en toelichtingen op de diverse wetenschappelijke onderzoeken, te bezoeken in de Basiliek.

Het originele doek bevindt zich sinds 1578 in het bezit van het Vaticaan en wordt bewaard in de Dom van Turijn (Noord-Italië.) Historische overleveringen tonen aan dat de lijkwade daarvoor een reis heeft gemaakt vanuit Jeruzalem via Turkije, Griekenland en Frankrijk. Het doek heeft daarbij oorlogen, plunderingen en branden overleefd waarvan de sporen nog duidelijk zichtbaar zijn.

Vanaf het begin af heeft men geloofd dat dit het doek was waarin Jezus werd gewikkeld toen hij was gestorven. Het werd altijd met veel eerbied door vorsten bewaard en af en toe tentoongesteld.

Voor diegene die zich graag willen verdiepen in de lijkwade biedt de expositie “Wie is de man van de Lijkwade” een waardevolle gelegenheid om zich te verbinden met en verdiepen in de historie én werkelijkheid.

De expositie is tijdens de openingstijden van de Basiliek van 19 februari tot 11 maart te bezichtigen. Ook vindt er op zondag 25 februari en zondag 3 maart na de H. Mis van 11.00 een lezing voor geïnteresseerden plaats.
Kosten: vrijwillige bijdrage

Wilt u met een groep ook de expositie komen bezoeken (evt. vergezeld door een lezing) neem dan contact op via habetsjoep@gmail.com

Vrijwilligersbijeenkomst 2023
Via de knop hieronder kunt u het fotoverslag van de vrijwilligersbijeenkomst 2023 bekijken.

Audio en digitour Basiliek

Zoals op vele plekken hangt ook bij menige kerk een bordje met een QR-code goed
zichtbaar bij de ingang. Zo ook bij de Basiliek waarvan u de website hebt geopend.
Zoals u kunt lezen elders is de kerk elke dag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Op de tafel bij
de ingang liggen doorgaans folders om de kerk te kunnen bezoeken aan de hand van een
beknopte beschrijving. Maar wat als u het niet of net niet meer treft om een kijkje te
nemen? Wanneer u de QR code scant, krijgt u beelden te zien welke werden gemaakt met
een 360 graden camera. Tegelijk geeft een stem een aantal belangrijke feiten aan, waarom
deze kerk zulk een bijzonder karakter heeft vanuit de historie van het Bloedwonder. Zo is dit
Godshuis dag en nacht “toegankelijk. ”

U vindt de audiotour hier.

De digitour is via deze link beschikbaar.

Voor actuele mistijden, intenties en meer, verwijzen we u naar het actuele parochieblad.